Milline diivan sobib minu koju

Oled uue diivani otsingul, kuid ei suuda õiget valida? Diivanite valik on väga lai ning see on täiesti normaalne, et õige diivani valimisega võibki hätta jääda. Soovime sind sellega aidata, sest kõik diivanid, mis kaubandusest leiab, ei pruugi sinu koju üldse sobida. Selgitame lahti, millised diivanid sobivad erinevat tüüpi kodudesse ning jagame nõuandeid, mida ostu tehes arvestada.

Ära lähtu vaid trendidest!

Üks enamlevinud viga on see, et uue mööblieseme ostmisel eelistab inimene alati neid mudeleid, mis on hetkel moes. Kõik viimase moe diivanid aga ei sobi igasse ruumi, seda eriti juhul, kui sul plaanis olemasolevast elutoast vahetada välja vaid diivan ning kogu ülejäänud ruum on juba sisustatud. Teiseks ei pruugi hetkel populaarsed diivani mudelid vastata sinu reaalsetele vajadustele suuruse, funktsionaalse või millegi muu poolest.

Seega, lähtu uue diivani disaini valiku juures sellest, kuidas see sobib kogu sinu elutoa interjööriga ning kas see vastab sinu ootustele, mis selle osas on.

Mõtle, millist diivanit sa soovid!

Siinkohal on oluline läbi mõelda ennekõike diivani funktsionaalsus, selleks, et seda teha, vasta järgmistele küsimustele:

  • Kui suur on sinu elutuba?
  • Mitu inimest peaks korraga diivanile mahtuma?
  • Kas diivan peaks käima lahti?
  • Kas diivanil peaksid olema aluskastid, kuhu esemeid paigutada?
  • Millisest materjalist diivanit eelistad?

Nüüd, kui küsimustele on vastatud, selgitame lahti, mida vastustest järeldada ja kuidas valida sobiv diivan.

Elutoa suurus

Elutoa suurusest sõltub see, kui palju on ruumi diivani jaoks. Diivanid on erineva suuruse ja kujuga: on olemas kahe kuni lausa kaheksa inimese diivaneid, samuti leidub diivaneid, mis on nurgakujulised, aga ka kaarekujulised. Väiksemasse elutuppa peaks eelistama väiksemat diivanit, suuremasse saab paigutada juba suurema diivani. Oluline on siinkohal ka arvestada, kui palju on toas muud mööblit ja kas diivani paigutamisel jääb ka piisavalt vaba ala liikumiseks.

Inimeste arv

Kui sul on suur pere või võõrustad tihti külalisi, siis peaksid enamik sinu lähedastest mahtuma ka diivanile. Seega, eelista suuremaid diivaneid, kui veedad palju aega koos lähedastega. Juhul, kui sul on väike elutuba, siis tuleb nutikamalt läheneda ja võimalusel eelistada väiksemat nurgadiivanit, mis enda kuju poolest on kompaktne, aga mahutab korraga istuma mitmeid inimesi.

Lahtikäivad diivanid

Lahtikäivad diivanid sobivad kõigile, kes võõrustavad külalisi. Lahtikäiv diivan on väga praktiline valik, sest tegemist on nö kaks ühes lahendusega: sul on olemas diivan, aga ka voodi külaliste jaoks.

Lahtikäivaid diivaneid on erineva kujuga: suuremad neist on nurgadiivanid, aga leidub ka mitmeid kahe- kuni kolmekohalisi diivaneid.

Diivanid koos aluskastiga

Tihti jääb kodudes erinevatest panipaikadest puudu, seega, kui ka sinul on see mure, siis tutvu diivani mudelitega, millel on olemas pesukastid, kuhu üleliigne paigutada.

Diivani materjal

Materjalid, millest diivanit valmistatakse on väga palju. Sellest sõltub ka mööblieseme lõplik hind: naturaalsest nahast diivanid on ühed kallimad, aga samal ajal ka väga vastupidavad ja kergelt puhastatavad. Lisaks nahale kasutatakse diivanite valmistamsel kunstnahka, sametit ja teisi pehmeid kangaid. Valiku tegemisel uuri, mis materjaliga on tegu ja kui lihtne või keeruline on seda puhastada.

Item added to cart.
0 items - 0.00